sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Tiedeblogi

Alkuvuoden innostavimpia työjuttuja on ehdottomasti ollut se, että pääsin mukaan Suomen Luonnon #muutos-koulutukseen. #muutoksen idea on opettaa tutkijoita kertomaan tieteestä yleistajuisesti. Vuoden aikana me tutkijat kirjoitamme jokainen yhden pitkän tiedejutun #muutos-verkkolehteen ja pidämme lisäksi blogia, jossa pääsemme kertomaan ajankohtaisista tutkimusaiheista sekä ylipäätään tieteestä ja sen tekemisestä. Oma blogini keskittyy viherkattoihin, joihin olen väitökirjatyössäni uppoutunut. Lisäksi kirjoitan vähän laveamminkin kaupunkiluonnosta ja sen tutkimisesta. Ensimmäinen blogi-kirjoitukseni on nyt julkaistu, eli jos mainutut teemat kiinnostavat, niin käy täällä kurkkaamassa. Samalla kannattaa tutustua muidenkin kirjoittajien blogeihin. Niistä löytyy aika mahtava kattaus kiehtovia aiheita ja mukaansatempaavia tekstejä.

Sveitsiläinen taidonnäyte viherkatosta.

Tässä retkiblogissa jatkuu sama säännöllisen epäsäännöllinen julkaisutahti kuin tähänkin asti. Myös Retkipaikkaan pyrin kirjoittamaan silloin tällöin juttuja. Kuulemma blogia pitäisi päivittää ainakin muutaman kerran viikossa, jos haluaa yhtään laajemman lukijakunnan, mutta sen lisäksi, että kirjoitusaikaa on harmillisesti tosi paljon juttuideoita vähemmän, en oikein osaa julkaista "tikusta asiaa"-materiaalia vain päivittämisen takia. On kuitenkin ollut hauska huomata, että tällaisella harvallakin julkaisutahdilla tänne eksyy lukijoita aina uuden jutun ilmestyttyä. Lisäksi se ilahduttaa, että moni päätyy blogiini googlen kautta, ilmeisesti etsiessään jonkun tietyn retkikohteen tietoja. Toivottavasti tähänastisista jutuista on ollut iloa ja ehkä inspiraatiotakin!

2 kommenttia:

  1. Onnittelut #muutos-projektiin pääsemisestä! Itsekin hain, mutta ei onnistanut. Taidan olla opinnoissani liian vaiheessa, joten minua ei lasketa vielä tutkijaksi. :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ja harmi, ettei sua onnistanut :/ Mietin itsekin hetken, että kehtaanko edes hakea, kun tänä vuonna etsittiin ensisijaisesti jo väitelleitä tutkijoita. No sitten totesin, että jos joku, niin kehtaaminen kannattaa ehdottomasti aina. Tällä kertaa onnikin sitten suosi :) Mutta #muutoshan jatkuu vielä ensi vuonna, että sitten vain uutta hakemusta kehiin!

    VastaaPoista